Projecten

Veratio heeft ervaren specialisten in huis die de meest uiteenlopende en uitdagende projecten weten te realiseren. Bent u benieuwd naar de voorbeelden van projecten die Veratio heeft geproduceerd? Bekijk onze projecten.

Plaatwerk voor het levende groene dorp van duurzame innovatie

Duurzaamheid heeft de toekomst!

Voor het levende groene dorp voor duurzame innovatie van de TU Delft heeft Veratio een grote hoeveelheid aluminium beplating en RVS zetwerk mogen leveren. De aluminium panelen zijn door Veratio gelaserd, gezet en gepoedercoat. Ook het RVS zetwerk is geheel in eigen beheer van Veratio geproduceerd.

Pakhuis (Dublin, Ierland)

Een oud pakhuis uit 1890 (Dublin, Ierland) voor levensmiddelen, die ook nog eens als hoofdkwartier is gebruikt door de populaire popgroep U2 rond 1980.

Dit oude pakhuis is geheel vernieuwd tot kantoorruimte.

Hoe leuk is het om deel uit te maken van het team die deze verbouwing mogelijk maakt.

 

Veratio heeft verschillende RVS onderdelen mogen maken.

Als voorbeeld: de abseilarmen voor de glazenwassers, consoles, draagarmen, zware RVS steunen en diverse andere RVS onderdelen.

Alles is geproduceerd door Veratio met certificering (materiaal certificaat, lasdraad certificaat, lasser kwalificaties, lasmethode kwalificaties, WPS documentatie en natuurlijk rapportage voor non-destructief onderzoek van de lassen).

Pavilion Instagram

Geheel verborgen onder dit prachtige glas zit een complete RVS draagconstructie. Veratio heeft deze gemaakt voor dit bijzondere “pavilion Instagram”. We zijn trots om hieraan te hebben meegewerkt.

RVS winkelpui (Amsterdam, PC Hooftstraat 138)

Veratio heeft al het roestvaststaal mogen maken van dit prachtige project.

Wij hebben een getekend 3D model aangeleverd gekregen en zijn daarmee direct aan de slag gegaan. Vanwege de complexe geometrie zijn er weinig 2D tekeningen aan te pas gekomen.

 

Het was een technische uitdaging. Omdat de toleranties extreem krap waren en het glas perfect moest passen, waren de toleranties op het RVS ook millimeterwerk. Sommige RVS elementen zijn in één richting gebogen uitgesneden en later in de andere richting nog gewalst om zo een dubbelgekromd element te creëren.

 

Wij hebben voor elk individueel staalprofiel een mal gemaakt, inclusief afstandhouders, waarin we de complexe 3D-vormen hebben geplaatst. Zo werd gecontroleerd of het RVS op maat was en soms werden deze mallen ook gebruikt om lassamenstellingen te maken. Precisiewerk waar we bij Veratio een deskundige partner en vakman voor zijn.

 

We ontwikkelden voor de klant een uitgebreide checklist om ervoor te zorgen dat elk element dezelfde afwerking had. Nogal een uitdaging, want alles moest met de hand in een speciale glansgraad worden geslepen. Het was een voordeel dat we bij Veratio alles zo goed hadden vastgelegd, zodat er consistentie bereikt kon worden.

  

"We doken vol enthousiasme in deze technische uitdaging. De lat lag hoog en er werd op alle vlakken gestreefd naar topkwaliteit. De interactie tussen Veratio en de klant leidde tot een prachtig eindresultaat. We hebben het niet ervaren als een klant-leverancier relatie maar echt als een samenwerking, die op een natuurlijke manier tot stand kwam.”
Martin van Dam, Veratio

Revitaliseren van winkelcentrum "de Kalvertoren" in Amsterdam

Voor de revitalisering van winkelpassage "De Kalvertoren" in het centrum van Amsterdam heeft Veratio diverse onderdelen mogen engineeren, produceren en monteren. Een uitdaging op meerdere vlakken: Een technische uitdaging vanwege de complexe vormgeving. Een logistieke uitdaging vanwege de locatie enerzijds en de montage anderzijds, omdat de passage gedurende het hele project voor het winkelend publiek open is gebleven.

De opdracht bestaat uit meerdere onderdelen en diverse materialen:

Gezette U-profielen op het glas van de trappen en de videranden, uitgevoerd in geslepen RVS 316. Tevens zijn de handleuningen door Veratio geproduceerd en gemonteerd.

Bekleding van de trapbomen en videranden van een viertal trappen door middel van een combinatie van RVS profielen en aluminium gepoedercoate panelen. De profielen en panelen komen voor in diverse vormen: recht, gewalst en spiraalgewalst.

Een plafond op 20 meter hoogte in de vorm van een vijfhoek, opgebouwd uit driehoekige panelen van RVS 316 Mirror 8.

De ingangen aan de Kalverstraat en de Heiligeweg zijn voorzien van een plafond van LED-lampen. De randafwerking van deze plafonds is uitgevoerd door middel van gezette panelen van RVS 316 Mirror 6/7.

Martkhal Rotterdam

Voor de markthal in Rotterdam heeft Veratio meerdere onderdelen mogen maken. Omdat het een groot prestigieus bouwproject is zijn de aantallen van de verschillende producten die we hebben geleverd ook hoog. Veratio heeft onder andere 650 gezette u-profielen geleverd. Deze waren gemaakt van RVS 316 geslepen en hadden verschillende afmetingen. Daarnaast zijn ook alle balusters van de balkonhekken aan de buitenzijde van de markthal geproduceerd. Dit zijn er ongeveer 2.700 stuks. Iedere baluster is rondom geslepen en voorzien van montagegaten.