Project

RVS winkelpui (Amsterdam, PC Hooftstraat 138)

RVS winkelpui (Amsterdam, PC Hooftstraat 138)

Veratio heeft al het roestvaststaal mogen maken van dit prachtige project.

Wij hebben een getekend 3D model aangeleverd gekregen en zijn daarmee direct aan de slag gegaan. Vanwege de complexe geometrie zijn er weinig 2D tekeningen aan te pas gekomen.

 

Het was een technische uitdaging. Omdat de toleranties extreem krap waren en het glas perfect moest passen, waren de toleranties op het RVS ook millimeterwerk. Sommige RVS elementen zijn in één richting gebogen uitgesneden en later in de andere richting nog gewalst om zo een dubbelgekromd element te creëren.

 

Wij hebben voor elk individueel staalprofiel een mal gemaakt, inclusief afstandhouders, waarin we de complexe 3D-vormen hebben geplaatst. Zo werd gecontroleerd of het RVS op maat was en soms werden deze mallen ook gebruikt om lassamenstellingen te maken. Precisiewerk waar we bij Veratio een deskundige partner en vakman voor zijn.

 

We ontwikkelden voor de klant een uitgebreide checklist om ervoor te zorgen dat elk element dezelfde afwerking had. Nogal een uitdaging, want alles moest met de hand in een speciale glansgraad worden geslepen. Het was een voordeel dat we bij Veratio alles zo goed hadden vastgelegd, zodat er consistentie bereikt kon worden.

  

"We doken vol enthousiasme in deze technische uitdaging. De lat lag hoog en er werd op alle vlakken gestreefd naar topkwaliteit. De interactie tussen Veratio en de klant leidde tot een prachtig eindresultaat. We hebben het niet ervaren als een klant-leverancier relatie maar echt als een samenwerking, die op een natuurlijke manier tot stand kwam.”
Martin van Dam, Veratio

Advies nodig? Wij staan voor u klaar

U kunt ons direct bereiken op (0182) 51 91 11 en op

Contact opnemen