Interview Julian

Veratio heeft regelmatig stagiairs in het bedrijf. Vele van hen zijn onder de indruk van onze RVS specialisten en onze RVS producten. Zij willen dan ook graag het vakmanschap bij ons leren. Zo ook Julian. Wij hebben hem een paar vragen gesteld.

Wij kennen je al, maar kun je jezelf even voorstellen?

Ik ben Julian Smit, momenteel zit ik mijn vierde leerjaar. Mijn opleiding is Technicus engineering- smart technology niv. 4 aan MBO Rijnland in Gouda.

Op welke afdeling loop je momenteel stage en kun je de werkzaamheden en taken beschrijven?

Ik ben werkzaam op het productiekantoor. Tekenwerk en voorbereiden is waar ik het meeste mijn focus op leg. Maar ik houd mij ook bezig met andere taken zoals werkzaam in de productie, inkoop, kwaliteitscontroles, veiligheidsinstructies en het vervoeren van goederen.

Beschrijf de werksfeer binnen Veratio.

Er hangt een fijne werksfeer, vanaf de eerste dag voelde ik mij welkom. In de loop van de tijd leer je je collega’s kennen, en ze zijn altijd wel in voor een gezellige babbel.

Waarom heb je gekozen voor Veratio?

Ik ben bij Veratio terecht gekomen door mijn vorige stageperiode. Bij dat leerbedrijf kregen wij een rondleiding binnen Veratio, omdat ze veel samenwerken. Zo kreeg ik al een indruk van hun werkwijze en wat voor projecten zij zoal ontwikkelen.

Vertel over je eindopdracht.

Voor mijn eindopdracht zal ik mij richten op het ontwikkelen van een tweede verdieping in de productiehal. Nu staat er een zeecontainer die als opslagplaats dient. Deze tweede verdieping zal gaan dienen als nieuwe opslagplaats i.p.v. de container, voor gereedschappen die nodig zijn in de productie.

Hoe ervaar je je stage tot nu toe en krijg je een vergoeding?

Tot nu toe bevalt mijn stage goed, en ik krijg inderdaad een vergoeding.

Is een stage bij Veratio een aanrader?

Zeker, vooral omdat het een niet al te groot bedrijf is. Daardoor heb je al sneller het idee met wie je precies samen werkt. De tekenkamer en de productiehal zitten naast elkaar, daarom kan er nauw samengewerkt worden.

Wat heb je tot nu toe geleerd?

Waar zal ik beginnen? Aan het eind van mijn eerste dag, had ik al het idee dat ik zeker niet stil had gezeten. Elke dag komen er nieuwe projecten langs die voorbereid moeten worden. Mede daardoor is het werk nooit hetzelfde. De ene keer werk je bijvoorbeeld aan de voorbereiding van een kunstwerk en de andere dag houd je je bezig met werkzaamheden in de productie, etc. Kortom je leert van A tot Z hoe een project wordt aangenomen, voorbereid en gerealiseerd.

Advies nodig? Wij staan voor u klaar

U kunt ons direct bereiken op (0182) 51 91 11 en op

Contact opnemen